Меню

Първият фермерски онлайн пазар у нас спира дейността си

04.10.2019 г.
75500
Първият български онлайн фермерски пазар farmhopping прекратява дейността си. За това съобщава Росица Митова, един от създателите на платформата. farmhopping съществува от пролетта на 2014 година като онлайн платформа, която свързва потребителите с фермери - производители на храна. “В продължение на 5 години бяхме единственото място в интернет пространството, където можеш за секунди да поръчаш директно от производителите истинска, чиста храна, и да я получиш от фермата до дома си в рамките на 48 часа”, се посочва в съобщението на компанията. 

Надценихме размера на пазара и подценихме необходимите инвестиции

“Мотивирани от ентусиазъм, амбициозност и добри намерения подценихме средствата, необходими за развитието на един нов пазар и нужната инвестиция в развитието на такава логистична база. И макар че предизвикателствата не ни плашат, не можем да продължим без нужните ни средства, за да развиваме платформата, а инвестициите, които ни трябват, за да продължим напред, не се оправдават в малкия български пазар. Ако продавахме намалени стоки, а не истинска храна, може би щяхме да имаме по-голям успех. Надценихме размера на пазара и подценихме необходимите инвестиции в бизнес модел, който е изпреварил времето си”, посочват от farmhopping.

През периода на съществуване на farmhopping към платформата са се присъединили над 600 ферми и малки производители, над 6000 клиенти и са осъществени над 40000 поръчки в цялата страна. Преди няколко месеца  са събрани поръчки за над 10000 лева в рамките на един ден, отчитат собствениците на платформата. 

В края на съобщението си от farmhopping благодарят за сътрудничеството си на фермерите, клиентите и инвеститорите си, подкрепяли онлайн платформата през изминалите 5 години. 

© 2019 Село - Selo.bg