Търсене

Пропуск в наредбата за млечните продукти позволява вода да замести палмовите мазнини

17.01.2019 г.
77
Оказва се, че влезлите в сила преди 3 дни нови изисквания за позиционирането на млечните продукти в магазинната мрежа с цел борба с имитиращите млечни продукти да не подвеждат потребителите, няма да се окажат спънка за редица производители. Ако досега някои от млекопреработвателите внасяха тонове палмови мазнини и произвеждаха "сирене" за 2 лв./кг., то сега - с цел да имат продукти и на щандовете с истинско сирене, кашкавал и мляко, то те са подготвили нов трик. За продуктите, които искат да са добре позиционирани в големите търговски вериги те няма да влагат палмови мазнини, но ще смесват млякото с повече количество вода. Има ли капацитет и желание Агенцията по безопасност на храните да проверява ежедневно и да контролира наличието на вода в млечните продукти? И доколо БАБХ и МЗХГ имат за цел да осъществяват стриктен и строг...

Прочетете цялата новина в АгроКлуб - Агро новини, видео и коментари
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете