Търсене

Пропукване по време на криза - колко здрави ще се окажат българските яйца?

25.05.2020 г.
508
Агробизнесът у нас страда силно заради коронавирус кризата- ограничен е износът, ХоРеКа секторът все още не работи, пазарът е свит -  и това пряко рефлектира върху производителите на храни у нас. Как работи една от индустриалните птицеферми за производство на яйца в тези условия, АгроКлуб разговаря с птицевъда от Горна Митрополия, обл. Плевен Александър Дъков . В птицефермата има 68 хиляди птици - 48 хиляди носачки и 20 хиляди подрастващи . Животните се отглеждат в уголемени клетки, според всички изисквания и регламенти на Европейския съюз от 2011 г.    Неочакваният удар на COVID-19 Кризата удря силно производителите на храни. “Заради COVID-19 изгубихме 30% от пазара си“ разказва Дъков. В момента самият той има яйца на склад, които не може да реализира заради неработещия ХоРеКа сектор и...

Прочетете цялата новина в АгроКлуб - Агро новини, видео и коментари

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете