Меню

При неясни обстоятелства отстраниха кмета на село Топола

06.10.2020 г.
1192
При неясни обстоятелства отстраниха кмета на село Топола Ердоан Демиров. В момента тече десетдневното му предизвестие. От Общинската администрация все още не са посочили конкретни причини за неговото уволнение.

В социалните мрежи тръгнаха постинги в подкрепа на отстранения без ясни прични кмет на едно от най-развитите села в Община Каварна.Това е петият мандат на Демиров. Две години е бил кмет на каварненското село, след което е станал кметски наместник. 
По думите му на 1 октомври е получил обаждане от общинската администрация. Бил е поканен в общината, без да му бъде посочена причината. На място е разбрал, че му е приготвено предизвестие по Закона за местното самоуправление и местната администрация и в 10-дневен срок ще му бъдат прекратени трудовите отношения. 

„Аз съответно не го подписах, защото исках да знам какви са причините за освобождаването ми, отговорът беше, че няма причина,  че така е решил кметът на община Каварна Елена Балтаджиева”, сподели той. 

Ердоан Демиров, който е и треньор на един от спортните клубове в Каварна, допълни, че се чувства обиден от ситуацията, в която е бил поставен. „Всеки един нормално мислещ човек би се обидил. Обидно и тежко ми е не от самото освобождаване от работа,  а от начина, по който беше постъпено с мен”, каза той. 

  Новият кмет на село Столетово - пример за инициатива и възраждане в селата
  26.11.2018 г.
  3446
  Новият кмет на село Столетово - пример за инициатива и възраждане в селата
  Представяме ви поредният пример за завръщане на село - осъзнато и отговорно. Историята е за един млад човек, решил да се впусне в кметската надпревара и да я спечели, не с цел лично облагодетелстване, а за...
  Виж повече
  Селата в Сливенско подобряват средата на сигурност с мобилни екипи и видеонаблюдение
  16.11.2018 г.
  1980
  Селата в Сливенско подобряват средата на сигурност с мобилни екипи и видеонаблюдение
  Селата в Сливенско подобряват средата на сигурност с мобилни екипи и видеонаблюдение. Това е изключително важно, за да се запазят темповете на развитие на земеделието в региона на Сливен. През последните 5...
  Виж повече
  кметове села
  08.12.2019 г.
  4234
  Централизация на властта - 1493 села останаха без кметове
  В България се случва поредна уникална регионално - политическа ситуация, която няма аналог в цяла Европа. Вместо децентрализация на местното самоуправление, у нас се наблюдават все по-силни процеси на...
  Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете