Търсене

Преработка на плодове и зеленчуци в България през 2019 г. (АНАЛИЗ)

24.08.2020 г.
514
През 2019 година са преработени 114.3 хил. тона пресни плодове и 105.3 хил. тона пресни зеленчуци. Произведена е 74.0 хил. тона готова продукция от плодове, a готовата продукция от зеленчуци е 101.8 хил. тона, става ясно от анализ на Агростатистиката към Земеделското министерство.  За дейността си през 2019 година са предоставили статистически данни 223 предприятия. Като търговски дружества са регистрирани 89% от предприятията, преработващи плодове и зеленчуци, а останалите са еднолични търговци и кооперации.  С най-голям дял от преработените плодове са ябълките, черешите и прасковите. От преработените зеленчуци с най-голям дял са доматите, пиперът и картофите.  Преработени са 114.3 хил. тона пресни плодове (таблица 1), с 16.6% повече от предходната година. От преработените плодове с най-голям дял са...

Прочетете цялата новина в АгроКлуб - Агро новини, видео и коментари

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете