Меню

Президентът Румен Радев: Гаснат българските села, нужна е промяна!

04.09.2019 г.
46129
Днес Държавният глава Румен Радев включи темата за проблемите в развитието на селските региони и обезлюдяването на селата в своята реч пред Народното събрание.

Президентът разкритикува липсата на стратегическа държавна политика за развитие на селата и регионите, както и подкрепа на по-възрастното население в лицето на пенсионерите в селата.

Обръщането на Президента идва в момент, когато в селата в цяла България се наблюдава абсолютен рекорд в криминогенната обстановка и битовите престъпления в села из цяла България.

Румен Радев бе категоричен:

"Времето за промяна неумолимо изтича, така както изтичат навън младите и трудоспособни българи, така както гаснат едно след друго българските села и оставените на произвола български пенсионери. Затова и моят призив е още сега, в тази парламентарна сесия, наред с всичко друго, да се концентрират и усилията върху важни за бъдещето на страната решения. Ако това не се случи, или апатията ще продължи да опразва България, или улицата ще помете статуквото.
Българите очакват вашите отговорни действия. Всеки, който работи не за лични, корпоративни или тясно-партийни интереси, а за благоденствието на българския народ, ще има съюзник в мое лице."

© 2019 Selo.BG

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете