Търсене

Предприятията за месо работят главно с болни животни - с мастити, тумори и др.

05.07.2019 г.
75
Обществена тайна е, че големите месопреработвателни предприятия от години вкарват от Западна Европа изрезки и всякакви остатъчни продукти от месната промишленост, които влагат в производството на колбасарски изделия в България. Много малка част от продукцията - главно най-скъпите прoдукти, в повечето случаи 1-2 вида в портфолиото на всеки производител, са с по-добро качество. Всичко друго е...досещате се...?! Масова практика е и използването на т.нар. " суха кръв " (лиофилизирана кръв) в евтините сирена, кашкавали, а през летния сезон и сладоледи. В българските предприятия масово се прилага и влагането на  карагенан  (E407), който е линеен сулфатен  полизахарид, играещ ролята на желиращо вещество. Карагенанът се вкарва чрез „шприцоване“ и значително увеличава обема на продуктите. Основен източник за предприятията обаче...

Прочетете цялата новина в АгроКлуб - Агро новини, видео и коментари
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете