ПОДКРЕПЯМ Selo.BG!
Selo.BG е алтернативна медия за развитие на селата. Подкрепете нашите каузи и дейност!
Обществена тайна е, че големите месопреработвателни предприятия от години вкарват от Западна Европа изрезки и всякакви остатъчни продукти от месната промишленост, които влагат в производството на колбасарски изделия в България. Много малка част от продукцията - главно най-скъпите прoдукти, в повечето случаи 1-2 вида в портфолиото на всеки производител, са с по-добро качество. Всичко друго е...досещате се...?!
Масова практика е и използването на т.нар. " суха кръв " (лиофилизирана кръв) в евтините сирена, кашкавали, а през летния сезон и сладоледи. В българските предприятия масово се прилага и влагането на карагенан (E407), който е линеен сулфатен полизахарид, играещ ролята на желиращо вещество. Карагенанът се вкарва чрез „шприцоване“ и значително увеличава обема на продуктите.
Основен източник за предприятията обаче...
Прочетете цялата новина в АгроКлуб - Агро новини, видео и коментари