Меню

Поредна награда за CASE IH - този път за иновацията XPower

22.10.2019 г.
6903
Поредна награда за техническата иновация за по-добро и чисто земеделие получава CASE IH. Призът е за иновативната система Xpower, част от пакета AGXTEND на групата CNH. Наградата се присъжда от международното жури на Агритехника 2019 и ще бъде връчена официално по време на изложението в Хановер, Германия през Ноември.

Системата е разработена в отговор на необходимостта от намиране на по-устойчиви решения за борба с плевелите, в сравнение с традиционната агрохимия и пръскането с тотални хербициди от рода на глифозата, от който все повече фермери се отказват, понеже е канцерогенен.

Технологията XPOWER работи, като използва електрическа енергия чрез насочване насочване на електроимпулси и унищожаване предимно на системата за снабдяване с вода и хранителни вещества на плевелите - право в корените, както и да поврежда хлорофилното им съдържание. Енергията кара клетките да се спукват, а клетъчният сок да прониква в междуклетъчните пространства. Съдовите снопове на растението, неговите основни артерии за водоснабдяване, в крайна сметка се унищожават, изсушавайки растението. Хлорофилният зелен пигмент се елиминира от процеса на фотосинтеза и след това продължава да се унищожава, защото вече не може да излъчва погълнатата слънчева енергия. Следователно растенията не се унищожават термично, а системно.

Монтирана на трактор или на неговия инвентар при работна ширина от 1,2 до 3,0 м, системата създава високо напрежение при контакт с плевелите. С помощта на сензор и / или система за ориентиране чрез камера, XPower, управляван от системата ISOBUS, предава това напрежение чрез един елемент, който е в контакт с листата на плевелите и достига до корените

Очаквайте видео и снимки от Агритехника 2019, първо в Село.

Повече информация за продуктите на CASE IH и иновационният пакет AGXTEND, включващ системата за унищожаване на плевелите, а също сензори за почва, влага и др., можете да получите от Тайтън Машинъри България.

  Vaderstad Tempo WideLining
  02.10.2019 г.
  8826
  Поредна награда за иновации получи Vaderstad за своите пролетни сеялки Tempo
  Иновативната система за изсяване Vaderstad Tempo WideLining спечели сребърния медал за иновации на наградите на Агритехника 2019. Väderstad WideLining е първата система в света за релсова сеитба, която не...
  Виж повече