Меню

Политиците се сетиха за селата, пак преди избори. Раздават манджи, супи, кафета

14.10.2019 г.
17067
Хиляди политици изведнъж се сетиха за селата и селските региони с наближаването на местните избори. Дълго чакани и натрупани проблеми сега отново са изкарани на масата в горещи срещи и дебати с местното население, което гледа на предстоящите избори повече като на атракция, отколкото като на шанс за промяна към по-добро.

Характерното за тази година е, че представители на политическите партии се втурнаха да "помагат" - да правят "добро", грижовно обслужвани от подплатените регионални и "национални" медии.  Така някои партии разнесоха тави и казани по селата за да раздават супи и манджи (БСП), други пък се втурнаха по площади и улици да раздават безплатно (луксозно) кафе (ГЕРБ). Трети напазуруваха (т.нар. "патриоти") от чуждите търговски вериги евтини стоки и тръгнаха да се снимат с найлонови торби как ги дават на бедните в селата.

Традиционно в селата гласоподавателната активност по време на избори е по-висока като процентно съотношение от тази в градовте и затова всички са се втурнали да обикалят села и паланки. Къде бяха обаче през последните 4 години...? По лъскавите заведения и офиси в София, заедно с консултантски фирми и изпълнители по обществени поръчки - да разпределят комисионни и сфери на влияния..нали?

Няма как нечистите - без морал, без собствена вътрешна чистота и осъзнатост, да правят "добро". Това е "добро", което има лоши последствия. Затова и това тяхно "добро" ще бъде наказано - по един или друг начин. Всеки ще заплати за собствените си илюзии и безотговорност. За това има 1 234 567 890 начина, които животът поднася на неразумните.

 

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете