Меню

Политиците, които изкупиха земите в селата, затвориха училищата и направиха феодали, сега били 'новото'?

13.07.2021 г.
2898
Обявеният за бъдещ министър на земеделието, храните и горите - Пламен Абровски заяви, че ще работи за средна класа в земеделието и развитие на селските райони. Как обаче ще се случи това, след като издигнатият за Премиер на България от страна на ИТН - Николай Василев носи със себе си сянката от тежкото корупционно управление на НДСВ?

Именно чрез редица фирми близки до НДСВ и ДПС в продължение на няколко години ежедневно се изкупуваха хиляди декари земеделски земи от малките собственици, като след това бяха окрупнявани в едри корпоративни зърнопроизводствени стопанства (днес феодални), както и в създаването на огромни винени масиви и винарски изби.

Освен това припомняме, че именно по времето на Тройната коалиция - НДСВ, БСП и ДПС - бяха закрити училищата в българските села, както и обществените транспортни линии, което беше тежък удар за развитието на регионите.

Как така - лицето Николай Василев, който носи своя политически отпечатък от НДСВ, сега ще разписва и одобрява политики на аграрния министър Абровски, които са в пълна противоположност с делата и политическите факти от близката история? Как ще стане това?

В момента целия аграрен сектор е буквално шокиран от създалата се ситуация на политическо безхаберие, безвремие, отлагане на важни решения и политики за сектора, както и подставянето под риск тази ситуация да продължи още дълго време.