Търсене

Подготвят облекчена процедура по издаване на разрешителни за сондажи за вода

15.09.2020 г.
9331
Две министерства работят за промяна в нормативната уредба по отношение на ползването на вода за земеделски нужди - Земеделското и Министерството на околната среда и водите. Те подготвят съвместен проект за облекчаване на процедурата по издаване на разрешителни за сондаж. Това е съобщила министър Десислава Танева на среща със земеделски стопани в град Харманли в понеделник, съобщи пресцентърът на МЗХГ. 

Танева е изтъкнала, че в момента се работи в посока подкрепа на водоспестяващите технологии и за възстановяване на  инфраструктурата на „Напоителни системи“. Дружеството е бенефициент по мярката 4.3 „Подкрепа за инвестиции в инфраструктура, свързана с развитието, модернизирането или адаптирането на селското и горското стопанство“ от ПРСР 2014-2020 г., чийто прием приключи в началото на месец юли. 

“Целта ни е да увеличим достъпа на земеделските стопани до вода, заради измененията в климата“, е казала още Десислава Танева.  


© 2020 Село - Selo.BG

 • суша
  30.07.2020 г.
  8597
  Министри уверяват: Ще има вода за напояване за земеделците, въпреки сушата! 
  Водата за напояване на земеделските производители за тази година ще бъде осигурена, независимо от сушата , обяви на брифинг земеделският министър Десислава Танева. По думите ѝ подобни нива на язовирите е...
  Виж повече
 • 25.11.2019 г.
  28505
  Снежина Динева, Напоителни системи: Планираме 30 000 ха увеличение на поливните площи
  Напоителни системи ЕАД планира 30 000 ха увеличение на поливните площи в България след като стартира мярка 4.3 на Програмата за развитие на селските райони, заяви пред Село изпълнителниет директор на...
  Виж повече