Меню

Пламен Абровски поема МЗХГ с обещания за средна класа в земеделието и развитие на селата

12.07.2021 г.
3865
Предварително готовия кабинет на партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ", излъчва за министър на земеделието - адвокат Пламен Абровски, който е с дългогодишна практика като юрист в аграрния сектор и е работил като главен секретар и член на Управителния съвет на Националния съюз на земеделските кооперации, управляван до неотдавна от назначения за служебен зам.министър на МЗХГ от БСП - Явор Гечев.

Пламен Абровски е работил пет години в постоянното представителство на България в Брюксел с ресор "Директни плащания", в Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), държавни помощи и горски сектор. Бил е също експерт в Института за агростратегии и иновации, ръководен от Светлана Боянова - бивш зам.министър по време на едно от предишните управления на ГЕРБ.

Абровски е бил и юрисконсулт в Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Работил е още като главен сътрудник по "Управление на Европейски програми и проекти" в отдел "Оценка на проекти и договаряне", Главна дирекция "Оперативна програма околна среда".

Според политическата заявка на Абровски преди изборите, той ще работи за развитието на средна класа в аграрния сектор, което до оживи селските региони. По какъв начин ще се осъществи това, предстои да видим.