Търсене

За пилаф, суши и ризото - как върви производството на ориз в България? (ИНТЕРВЮ)

03.10.2020 г.
533
Българският ориз заема своето достойно място на европейските пазари заради отличните си вкусови качества. Секторът се съживява през последните години и не са малко земеделците, решили да инвестират в този бизнес. За актуалната картина на българското оризопроизводство АгроКлуб разговаря с Георги Видолов , председател на Българската оризова асоциация и собственик на “Арон Райс” – най-големият производител на ориз с едно от най-модерните преработвателни предприятия на Балканите: Ето и акцентите от разговора: Около 50 фирми - земеделски производители отглеждат ориз в България; Сушата може да редуцира площите с до 30% следващата година; Изнасяме 60 000 тона българска оризова арпа и внасяме 45 000 тона от съседни страни; Българският ориз покрива всяко търсене на пазара и има силно европейско присъствие;...

Прочетете цялата новина в АгроКлуб - Агро новини, видео и коментари

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете