Меню

Петя Ставрева: Много малко от европейските средства по ПРСР влязоха в селата

03.07.2020 г.
1056
Много е важно да видим дългосрочният ефект от усвояването на европейските пари. Това заяви Петя Ставрева по повод новите финансови мерки за земеделците в селските райони по линия на COVID 19, след като парламента прие промените в Закона за подпомагане на земеделските производители.

"Много малко от европейските средства влязоха реално в малките населени места. Много от хората в селата, които очакваха по Програмата за развитие на селските райони да подкрепят селският си бизнес или да стартират малко производство, или да създадат кът на занаятите в селската си къща, не можаха да стигнат до реализирането на проект поради тежки бюрократични спънки, на които се натъкнаха.", посочи Петя Ставрева и допълни:

"В бъдещият период на ПРСР 2021-2027 тези проблеми трябва да бъдат решение, особено по втори стълб. Трябва да бъдат по-достъпни мерките и да достигнат д о всички земеделци и хора в малките населени места, защото мисията по програмата е възраждане на селата, създаване на нов поминък."

Петя Ставрева допълни, че според отчетите на Европейската комисия България все още не може да изпълни своите цели по линия на ПРСР. 

 

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете