Меню

От 2 до 13 декември ще се подават възражения по допустимия слой за Кампания 2019

29.11.2019 г.
14596
От 2 декември, понеделник земеделските производители ще могат да подават възражения по специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2019. Това обяви на деветия Национален агро семинар на НАЗ директорът на Дирекция „Директни плащания и идентификация на земеделските парцели“ в Земеделското министерство  Георги Праматаров.

“Заповедта за одобрение на проектния слой, за който ще бъдат направени първите плащания по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) след две седмици, вече е издадена и в понеделник ще бъде публикувана. В понеделник ще бъдат качени и парцелите, за които могат да се подават възражения в Системата за електронни услуги на Държавен фонд Земеделие. Който има профил в системата, ще може да си генерира възражения от профила. Който няма - може да го направи от публичната част”, обясни Праматаров.

Тази година, тъй като Северна България беше заснета и има по-малко проблеми като цяло, 35 хил. парцела ще могат да бъдат възразени или 23 хил. хa, недопустими за подпомагане. Като сравнение Праматаров посочи, че миналата година е имало 44 хил. парцела или 28 хил.ха, които са били извън слой. “На фона на 3,8 млн. ха, това е нищо”, отбеляза Праматаров.

Срокът за подаване на възражения по допустимия слой е две седмици - до 13 декември. 

Изпълнителният директор на Държавен фонд Земеделие Васил Грудев съобщи по време на агро семинара, че на 16 и 17 декември предстои да се изплатят средствата за всички земеделски стопани по Схемата за единно плащане на площ.

София Белчева, © 2019 Агро Клуб - Selo.bg
 

  Костадин Костадинов НАЗ
  28.11.2019 г.
  22814
  Костадин Костадинов, НАЗ: Успяхме да изградим устойчив сектор Зърнопроизводство
  “10-ти сме по износ на зърно в света, като за миналата година изнесената продукция е на стойност над 1 млрд. долара - това е 25% от целия износ на страната. Това заяви Костадин Костадинов, председател на УС...
  Виж повече
  Грудев
  28.11.2019 г.
  20223
  ДФЗ изплати втори транш на ПНДЖ3. Субсидиите по СЕПП - на 16 и 17 декември
  На 16 и 17 декември по сметките на всички земеделски производители ще се изплатят средствата за всички земеделски стопани – по Схемата за единно плащане на площ ( СЕПП ) - най-голямото плащане към...
  Виж повече