Меню

От София на село - проверка за воля, трудолюбие и смелост (ВИДЕО)

Много хора заговориха, че искат къща на село и да се преместят извън града, особнео след двумесечната изолация, заради пандемията от коронавирус. Доколко обаче съвременният човек е готов за промяна и разделяне с привичките на градския живот и какво се случва, когато отидеш на село, не само за събота и неделя, а - постоянно?

Тези теми, както и предизвикателствата да ремонтираш стара и обезлюдена къща с близо 2 декара двор, коментирахме с Лора и Халил, които оставят градските си професии и възможност за "кариерно развитие" и избират досегът с чистата Природа и преоткриването на себе си в животът на село.

От 1 година двамата живеят в едно сравнително обезлюдено ловешко село, където обаче са приети от местното население изключително топло и сърдечно. Те вдъхват в старите хора и надежда, че макар една птичка пролет да не прави, то тя е предвестник на Пролетта и им дават надежда, че селото един ден отново може да се напълни с млади хора.

В първата година от животът на село, двамата младежи се сблъскват с редица предизвикателства, но не се предават. Възстановяват стария покрив, изграждат нова баня и прилежно подредено мазе, сменят дограмата и започват да създават градина за чудо и приказ:

Първата реколта в двора на село включва чисти зеленчуци : репички, чесън, лук, пъщарнак, картофи, няколко вида боб, леща, много билки, а скоро са засадили дини и пъпеши. Преди няколко месеца при тях идва на гости именитият Веселин Орешков, който им дава за засаждане планински лимон и арония.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО:

  нестинари
  26.08.2019 г.
  9535
  Тайни и лековити места в Странджа и мистериите на нестинарството (ИНТЕРВЮ)
  Горан Стефанов е родом от Ямбол но родът му произхожда село Жеравна . Завършил е Етнология и Теология, специализирал е Културен туризъм. Свири на кавал, гайда, китара и… двоянка – инструмент,...
  Виж повече
  Животът на село дава свобода за това да реализираш вътрешните си стремежи
  29.10.2018 г.
  8545
  Животът на село дава свобода за това да реализираш вътрешните си стремежи
  Selo.BG разговаря с Илия - основател на общност “Живо село” - за пътя, който са изминали той и семейството му, докато стигнат до тук; за уроците, които всички научаваме чрез грешките, които...
  Виж повече
  Георги Жеков: Осъзнатото живеене извън града променя нас, но и Света (ВИДЕО)
  16.10.2018 г.
  3094
  Георги Жеков: Осъзнатото живеене извън града променя нас, но и Света (ВИДЕО)
  В Долината на тракийските царе започна създаването на едно специално място, наречено от неговите създатели „Слънчев кът Вдъхновение“. То е част от проекта „Осъзнато живеене“, който вдъхновява група хора да...
  Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете