Меню

От днес военни пазят района на чумата по свинете в Русенско

24.07.2019 г.
1458
От днес до 27-и Юли военни ще пазят района на чумата по свинете в Русенско от нерегламентиран превоз на животни и транзит на хора, които могат да доведат до по-широко разпространение на заразата от Африканска чума по свинете (АЧС). 

Областният управител на Русе обяви вчера следобед, че обявява бедствено положение и област Русе преминава под режима на Областния план за защита при бедствия в част „Заразни болести и пандемии”.

Директора на ОДБХ – Русе пряко ще ръководи операциите по ликвидиране на огнищата с АЧС и предотвратяване на разпространението на заразата в други региони. 

Освен военни от поделение  32420-Русе, в акцията се включват и служители на МВР, Жандармерия и органите на РДПБЗН – Русе.

В изпълнение на указанията от Министерството на земеделието, храните и горите за провеждане на ежеседмични заседания на Постоянно действащата областна епизоотична комисия, предвиденото за тази седмица заседание за област Русе ще се проведе на 24.07.2019 г. (сряда) от 11.00 ч. в Зала 1 на Областна администрация – Русе.


 

ПЪЛЕН ТЕКСТ И ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:

БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ - РУСЕ 4 KB (pdf) ИЗТЕГЛИ ФАЙЛА