Меню

Оптиком с впечатляваща полева презентация на трактори и комбайни (ВИДЕО+СНИМКИ)

10.07.2019 г.
4573
 • над 200 земеделци
 • 20 машини в действие
 • екстремни условия
 • емоции и сделки

Това бе тазгодишното издание на Агропарад 2019, което се проведе край Завет, на полетата на фирма СЗОК КЛАС, съобщава специализираният сайт за селскостопанска техника и безплатни обяви за трактори и инвентар - Агросалон.БГ.

Земеделските производители имаха възможност да закупят на изключително преференциални цени всички машини, които видяха на полето, благодарение на подкрепата на нашите партньори производителите на тези машини.

Оптиком показа в действие комбинации от високопроизводителна техника за ефективно земеделие. Фермерите имаха възможност да наблюдават техниката в работа на полето в разнообразни операции, след което имаха възможност да тестват машините сами и да се убедят в предимствата им.

Зърнопроизводителите наблюдаваха жътва с три от флагманите на комбайните Rostselmash: TORUM 770 - най-новият роторен зърнокомбайн; RSM161 - най-големият сламотръсен зърнокомбайн на пазара и NOVA330 - най-съвременният комбайн за малки и средни стопанства.Тракторите JCB FASTRAC 8330 в комбинация с украинските ремаркета КОБЗАРЕНКО показаха високо ефективно товарене на зърното при демонстрираната жътва. Фермерите се убедиха, че съпътстващата жътвата техника също е от голямо значение за бързата работа на полето.

Жътвата неминуемо е свързана с балиране на сламата и прибирането на балите от полето. Фермерите видяха в действие италианските трактори Landini.

Тракторът LANDINI 5-120 показа балиране на сламата с балопресата LELY RP 205, на  най-емблематичния производител в този бранш – Lely Welger. Фермерите видяха отлично плавно подаване на масата при неравни терени, неразпиляване на сламата и максимално компактиране на масата.След като балите са пръснати по-полето, най-лесния начин да бъдат прибрани  е, чрез използване на решението, което дават ремаркетата за автоматично товарене на бали - Кобзаренко ПТ18. Ремаркето бе теглено от трактор Landini 7-160, задвижван от 6 цилиндров двигател Iveco с 165 к.с. и  автоматична Powershift трансмисия.Фермерите наблюдаваха и тракторът JCB FASTRAC 8330 в тежка обработка при комбинация с плуг Ovlac. Мощният трактор показа възможностите си с операция дълбока оран, а плуговете Ovlac доказаха на земеделците, че са едни от най-добрите машини като здравина и приложимост на технологията, успешно работещи в нашите български условия!Новият трактор МcCormick модел X8 показа своите възможности в комбинация с продълбочител DONDI 807. Конвенционалният трактор МcCormickс X8.680 с мощност 310 к.с. показа отлична работа на полето. Продълбочителите DONDI показаха защо са най-продаваните в България. Те демонстрираха уникалната си рама – без заварки и специално изчисления ъгъл на проникване в почвата, който е гаранция за нисък разход на гориво и перфектна обработка.Тракторът  McCormick X7.690 също показа своите възможности,  агрегатиран със стърнищен култиватор на испанската фирма OVLAC.

Трактор на годината 2018 -  McCormick Х6  показа заедно с дискова брана Palada  енергоспестяваща предсеитбена обработка на почвата преди сеене на зърнени, технически и фуражни култури. Чрез тази обработка фермерите видяха качествено унищожаване на плевели и наситняване на остатъци след жътвата, която раздробява, изравнява и уплътнява почвата.В края на Агропарад 2019, фермерите станаха свидетели на истинско шоу изпълнено от демонстраторът от фирма Оптиком - Стефан Ангелов. Той показа уникалните възможности на най-продаваният модел телескопичен товарач в България -  JCB Loadall 536-60 Agri. Като игра на манежа, Стефан демонстрира якостта на стрелата и остави земеделците без дъх на фона на задаващата се буря.Оптиком отново показаха, че Агропарад 2019 е събитие, което показва комбинации от машини за успешна работа и високи резултати във всяка сфера на модерното земеделие и всяко участие в него е истинска награда за професионалистите в земеделието.

 

  Topcon bg
  16.04.2019 г.
  1961
  Японският лидер Topcon влиза на пазара у нас в партньорство с Оптиком
  Тоpcon, един от световните лидери в прецизните технологии, разширява присъствието си на българския пазар с партньорството между Topcon Agriculture и Оптиком ООД, която е една от най-динамично развиващите се...
  Виж повече
  Landini REX 4
  27.02.2019 г.
  2500
  Новият лозаро-овощарски трактор Landini REX 4 с премиера на SIMA 2019
  От 24 до 28 февруари Париж е домакин на SIMA – международно изложение за земеделие и оборудване за селското стопанство, което се провежда през година. Впечатляващата редица трактори Landini се предвожда...
  Виж повече
  JCB Loadall 2019
  21.01.2019 г.
  10614
  Къде трябва да гледаме при избор на телескопичен товарач? (ВИДЕО)
  Всяка покупка на нова или употребявана селскостопанска техника е инвестиция, която е добре да бъде направена внимателно, точно и оправдано. Сред земеделските машини, с които се работи - телескопичните...
  Виж повече