Търсене

Оптиком с впечатляваща полева презентация на трактори и комбайни (ВИДЕО+СНИМКИ)

10.07.2019 г.
4310
 • над 200 земеделци
 • 20 машини в действие
 • екстремни условия
 • емоции и сделки

Това бе тазгодишното издание на Агропарад 2019, което се проведе край Завет, на полетата на фирма СЗОК КЛАС, съобщава специализираният сайт за селскостопанска техника и безплатни обяви за трактори и инвентар - Агросалон.БГ.

Земеделските производители имаха възможност да закупят на изключително преференциални цени всички машини, които видяха на полето, благодарение на подкрепата на нашите партньори производителите на тези машини.

Оптиком показа в действие комбинации от високопроизводителна техника за ефективно земеделие. Фермерите имаха възможност да наблюдават техниката в работа на полето в разнообразни операции, след което имаха възможност да тестват машините сами и да се убедят в предимствата им.

Зърнопроизводителите наблюдаваха жътва с три от флагманите на комбайните Rostselmash: TORUM 770 - най-новият роторен зърнокомбайн; RSM161 - най-големият сламотръсен зърнокомбайн на пазара и NOVA330 - най-съвременният комбайн за малки и средни стопанства.Тракторите JCB FASTRAC 8330 в комбинация с украинските ремаркета КОБЗАРЕНКО показаха високо ефективно товарене на зърното при демонстрираната жътва. Фермерите се убедиха, че съпътстващата жътвата техника също е от голямо значение за бързата работа на полето.

Жътвата неминуемо е свързана с балиране на сламата и прибирането на балите от полето. Фермерите видяха в действие италианските трактори Landini.

Тракторът LANDINI 5-120 показа балиране на сламата с балопресата LELY RP 205, на  най-емблематичния производител в този бранш – Lely Welger. Фермерите видяха отлично плавно подаване на масата при неравни терени, неразпиляване на сламата и максимално компактиране на масата.След като балите са пръснати по-полето, най-лесния начин да бъдат прибрани  е, чрез използване на решението, което дават ремаркетата за автоматично товарене на бали - Кобзаренко ПТ18. Ремаркето бе теглено от трактор Landini 7-160, задвижван от 6 цилиндров двигател Iveco с 165 к.с. и  автоматична Powershift трансмисия.Фермерите наблюдаваха и тракторът JCB FASTRAC 8330 в тежка обработка при комбинация с плуг Ovlac. Мощният трактор показа възможностите си с операция дълбока оран, а плуговете Ovlac доказаха на земеделците, че са едни от най-добрите машини като здравина и приложимост на технологията, успешно работещи в нашите български условия!Новият трактор МcCormick модел X8 показа своите възможности в комбинация с продълбочител DONDI 807. Конвенционалният трактор МcCormickс X8.680 с мощност 310 к.с. показа отлична работа на полето. Продълбочителите DONDI показаха защо са най-продаваните в България. Те демонстрираха уникалната си рама – без заварки и специално изчисления ъгъл на проникване в почвата, който е гаранция за нисък разход на гориво и перфектна обработка.Тракторът  McCormick X7.690 също показа своите възможности,  агрегатиран със стърнищен култиватор на испанската фирма OVLAC.

Трактор на годината 2018 -  McCormick Х6  показа заедно с дискова брана Palada  енергоспестяваща предсеитбена обработка на почвата преди сеене на зърнени, технически и фуражни култури. Чрез тази обработка фермерите видяха качествено унищожаване на плевели и наситняване на остатъци след жътвата, която раздробява, изравнява и уплътнява почвата.В края на Агропарад 2019, фермерите станаха свидетели на истинско шоу изпълнено от демонстраторът от фирма Оптиком - Стефан Ангелов. Той показа уникалните възможности на най-продаваният модел телескопичен товарач в България -  JCB Loadall 536-60 Agri. Като игра на манежа, Стефан демонстрира якостта на стрелата и остави земеделците без дъх на фона на задаващата се буря.Оптиком отново показаха, че Агропарад 2019 е събитие, което показва комбинации от машини за успешна работа и високи резултати във всяка сфера на модерното земеделие и всяко участие в него е истинска награда за професионалистите в земеделието.

 

 • Topcon bg
  16.04.2019 г.
  1769
  Японският лидер Topcon влиза на пазара у нас в партньорство с Оптиком
  Тоpcon, един от световните лидери в прецизните технологии, разширява присъствието си на българския пазар с партньорството между Topcon Agriculture и Оптиком ООД, която е една от най-динамично развиващите се...
  Виж повече
 • Landini REX 4
  27.02.2019 г.
  2283
  Новият лозаро-овощарски трактор Landini REX 4 с премиера на SIMA 2019
  От 24 до 28 февруари Париж е домакин на SIMA – международно изложение за земеделие и оборудване за селското стопанство, което се провежда през година. Впечатляващата редица трактори Landini се предвожда...
  Виж повече
 • JCB Loadall 2019
  21.01.2019 г.
  10320
  Къде трябва да гледаме при избор на телескопичен товарач? (ВИДЕО)
  Всяка покупка на нова или употребявана селскостопанска техника е инвестиция, която е добре да бъде направена внимателно, точно и оправдано. Сред земеделските машини, с които се работи - телескопичните...
  Виж повече