Меню

Оптиком разширява портфолиото си с италианските премиум пръскачки CAFFINI

20.08.2021 г.
15690
Фирма Оптиком разширява брандовото си фолио на българския пазар, като обяви своето ново ключово партньорство с престижната марка италиански пръскачки Caffini. Това се случва в юбилейната 30 годишнина на компанията, с което тя показва посоката на своето развитие – а именно предлагане на иновативни технологии съобразени със специфичните нужни на всеки фермер.

Димитър Петров, Управител на Оптиком сподели за новото партньорство:
“Изключително радостни сме, че този престижен бранд е вече част от машините, които ние предлагаме като официален представител на пазара. Марката има своите традиции и разпознаваемост сред българските фермери, но към момента не е заела полагащото и се място. Това е и нашата задача, съвместно с италианския производител Caffini да предложим изключително качествената и надеждна техника за растителна защита, с добри ценови условия и високо качество на сервизиране, което е запазена марка на Оптиком. Нашите сервизни специалисти вече преминаха задължителното обучение и са напълно готови да обслужват машините бързо и професионално

На специална среща във Верона, Италия ръководството на Оптиком беше топло посрещнато лично от г-н Роберто Кафини, като по време на срещата беше подписан официалният договор за дългогодишно партньорство между двете компании.

Италианският фирма Caffini Spa със своята близо 100 годишна история е един от производителите, който си поставя за цел да гарантира на фермерите по-ефективни машини по отношение на качеството и прецизността на третирането на културите, със специален фокус към икономиите на продуктите за растителна защита и подобрено опазване на околната среда. Следвайки философията и мисията на компанията „Технологии и екология“, всяка година Caffini S.p.a. инвестира повече от 5% от оборота си в научноизследователска дейност.

Това е един и от производителите на пръскачки, който е отворил широко врати за дигиталните технологии и работи по създаването на иновационни технологии за дигитално земеделие. Именно тези технологии носят на Caffini редица награди за иновации на най-важните международни изложения, сред които „EIMA“ в Болоня, „SIMA“ в Париж, „Fima“ в Сарагоса и „Fieragricola“ във Верона.

Caffini прилага и високо ниво на контрол на производството на всеки нов модел от своите машини, които са подложени на строги тестове в контролния център на Enama (ENTAM Network), за да се гарантира че отговарят на съответните европейски стандарти, отнасящи се до качеството на разпръскване и най -важното безопасността на оператора.

С новото партньорство между Caffini и Оптиком от компанията очакват италианският бранд да разшири своето присъствие на българския пазар. Оптиком вече са показали как променят позициите на пазара с редица брандове и силно се надяват това да се случи и с Caffini, тъй като българските фермери заслужават да работят с качествена и прецизна техника за растителна защита, на което са се посветили и от италианския производител.
 
За повече информация относно пълната гама машини от марката Caffini и ценови предложения може да получите на 0 700 70 705