Меню

Около 25 000 софиянци са излези от столицата разнасяйки COVID 19 из цяла България

18.04.2020 г.
4179
Интересно - нали толкова им харесваше София? Нали се подиграваха на всички, които не са софиАнци...и които нямат последни модели коли, телефони, дрехи...? Сега какво, хукнаха по селата да се спасяват от полудяването, което ги обвзе, затворени в бетонните си (макар и поизлъскани) кошари?

Какво стана с моловете, ресторантите, забавленията, магазините...? Спука ли се балона на илюзиите? Или пък тайничко се надяват скоро всичко да се върне по старому? Е, няма да се върне, няма.

Времето сега е такова: тече отсяването на житото от плявата. И никой да не се самозаблуждава, че нещата ще се върнат и ще всички ще заживеят охолно в старият си живот - надувайки нов балон. Ако нещата се върнат, това, което ще следва след този вирус, ще бъде помитащо и ще погребе милиони, защото крайно време е в този свят да настъпи промяна.

Хората се самозабравиха в злото към сродните си и към природата. Това, което повечето граждани наричат "живот", изобщо не е живот, то е едно паразитно съществуване и гниене в една среда на натрапени удоволствия - като се започне от ненаситните преяждания с меса и храни и се стигне до информационните оргии по всичките риалити предавания, "музики" и телевизии. Та защо описват всички вируса като толкова лош - да погледнем себе си. Вирусът идва да излекува всички от собственото зло.

И ако това, което пише в горните редове не е истина, макар и болезнена, защо колони с коли тръгнаха да се изнизват от София преди 2 дни, включително имаше една емблематична снимка на кола с ремарке и 2 броя натоварени джетове. Отново фокусът - удоволствията. На Разпети Петък - вместо молитви, осъзнаване, разкаяние - не онези религиозните игри и външни церемонии, а чисто - вътрешно, то какво водяхме? Умрелите "живи" отново хукнаха да търсят удоволствията и забавленията. Щом тези граждани не могат да издържат 2-3 месеца усамотени (не говорим за уединени: по-ниското ниво - усамотени), в тишина, в размисли, в осмисляне и преподредба на ценностите, то какво значи това? Значи, че това са движещи гробове - отдавна умрели...

Около 25 000 пишман софиянци са излези от столицата разнасяйки COVID 19 из цяла България само през последните два дни.

Къде е осъзнатостта, отговорността, защитата за "близките", както прокламират иначе наизустените си изречения от конвенционалните медии, които от 2 месеца царуват в мрака на страховете, които разпространяват - със скорост несравнимо по-голяма от скоростта на разпространение на коронаивурса?

Тежко́ на всички ако няма кардинална промяна до няколко месеца, а именно свързана с дълбоко, истинско осъзнаване на нещата и нужната промяна по отношение на начин на живот, хранене (месоядство, алкохол и наркотици), труд - премахване на кариерните илюзии, премахване на потребителските илюзии и излишно свръх-консуматорско поведение, милиони разходи със самолети и превозни средства по целия свят, които съсипват околната среда...и т.н. белези на "съвременния технологичен напредък", то последствията ще са много тежки...и този вирус ще изглежда като романтично предложение - предупреждение, в сравнение с това, което предстои.

Миналата година българите ревяха за прасетата си и пържолите си, когато в страната и в целия свят върлуваше предупредителният знак - наречен АЧС (Африканска чума по свинете). Нямаше промяна - резултатът е налице - коронавирус. Ако сега няма промяна, следващите бедствия ще осъществят нужното разчистване за планетата, защото зад всяка сила седи по-голяма Сила.
 

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете