Меню

Овощарите с орехи, лешници и бадеми няма да получат субсидии за COVID 19

06.07.2020 г.
2035
Национална асоциация на производителите и преработвателите на черупкови плодове / НАППЧП/ алармираха, че овощарите с орехи, лешници и бадеми няма да получат подпомагане по извънредната мярка заради COVID 19, за която МЗХГ обяви мерките за разпределение на финансовото подпомагане.

Всички предложени финансови параметри публикува водещият професионален сайт за агро новини - АгроКлуб, още в четвъртък миналата седмица.

Маргарита Шидерова, секретар на сдружението, сподели, че от МЗХГ не са ги потърсили за обсъждане на евентуално включване в мерките за подпомагане.

Според експерти в сектора, този бранш не е включен заради това, че е с традиционно високо търсене и гарантирани пазари както в България, така и за износ на орехи, лешници и бадеми и не е повлиян по отношение на своята стабилност.

По същия начин в извънредната мярка COVID 19 не е включен сектора на зърнопроизводството, който макар и пострадал от сушата тази година, реализира най-големите обеми селскостопански експорт на България.

 

  субсидия за земеделски стопанин заради COVID 19
  03.07.2020 г.
  1400
  До 7000 EUR субсидия за земеделски стопанин заради COVID 19
  До 7000 EUR субсидия ще може да полуичи всеки земеделски стопанин заради COVID 19. Държавите членки следва да насочат подкрепата към бенефициентите, които са най-засегнати от кризата COVID-19, като въз...
  Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете