Меню

Община Плевен стартира кампания за сигурност в селата

13.05.2024 г.
588
Община Плевен стартира кампания "Сигурност по селата" с цел подобряване на средата за живот и решаване на проблемите в малките населени места. Инициативата е на кмета д-р Валентин Христов и Лидия Петкова, директор на Дирекция "Обществен ред и сигурност", съобщават от общината.

Първите срещи вече са проведени, като през изминалите дни г-жа Петкова е разговаряла с кметовете и жителите на град Славяново и селата Гривица, Коиловци, Мечка, Буковлък, Опанец, Ясен и Търнене. Започната е процедура за закупуване на два високопроходими автомобила, които ще бъдат предоставени на Първо и Второ РУП за осигуряване сигурността в тъмната част на денонощието в селата.

"От проведените срещи стана ясно, че вече имаме първите положителни резултати от системите за видеонаблюдение, въведени по места в селата. Предвиждаме поставяне и на допълнителни камери с цел по-добро покритие в районите. За нас спокойствието и сигурността на хората е най-важно, затова няма да пестим усилия в тази посока", заяви Лидия Петкова.

село Гривица
Кметът на Гривица, Петър Георгиев, е поставил камери на всички проблемни точки в селото още през 2020 г. Вече се наблюдават реални резултати от предприетите мерки.село Славяново
В Славяново има полицейски участък, който отговаря за сигурността и в селата Мечка, Коиловци и Бръшляница. Кметът Румен Моцев информира, че осем камери покриват централната част на града, като се планира поставяне на допълнителни на входно-изходните точки. Камерите от частни обекти също подпомагат полицията, а хората предоставят записи при инциденти.

село Коиловци
Кметът Мирослав Илиев сподели, че в Коиловци са монтирани 87 камери още през първия му мандат. Това е довело до подобряване на средата и намаляване на битовата престъпност, както и до по-чиста околна среда.

село Буковлък
Кметът Георги Божинов съобщи, че селото има проблеми с вандализъм и безстопанствени кучета. Въпреки това, с помощта на полицията и видеонаблюдението, се справят с проблемните лица. В селото има 22 камери и се планира поставяне на допълнителни.

село Опанец
Кметът Тихомир Георгиев информира, че в Опанец за охраната се грижи охранителна фирма, а видеонаблюдението също допринася за сигурността.

село Ясен
Кметът Мариана Иванова сподели, че в Ясен разполагат с 16 видеокамери, като предстои монтиране на още 22. Благодарение на камерите наскоро е разкрита кражба и откраднатите вещи са върнати на собственика.

село Търнене
Кметът Светла Георгиева съобщи, че Търнене разполага с 6 видеокамери, но са нужни поне още 8. Според нея, в селото е спокойно и проблемите им не са свързани със сигурността.

Кампанията "Сигурност по селата" ще продължи със срещи и посещения в останалите населени места на територията на общината.

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете