Меню

Община Велико Търново отпуска допълнителни 0.5 млн. лв. за проекти в селата си

28.01.2020 г.
2720
Общо 500 000 лв. ще получат тази година селата в община Велико Търново по програма „Инициативи на местните общности“, която се провежда за поредна година. Това става ясно от проектобюджета, който ще бъде гласуван на извънредно заседание на 11 февруари. С тези пари ще се финансират малки проекти в областта на пътната и културната инфраструктура, които ще се оценяват от нарочна комисия към Общината.

Сумата на задължителния принос е както следва: за кметски наместничества до 100 жители доброволното участие е до 8 %. За кметства от 100 до 300 жители доброволното участие е до 12 %. За всички останали населени места доброволното участие е до 20 %.

Пари ще се отпускат за:
  • Реконструкция и рехабилитация на площадно пространство с прилежащи тротоари за ремонт, монтиране на пейки, автоспирки
  • Реконструкция на улично платно с асфалтово покритие и ремонт на канавки, водостоци и др
  • Мерки за енергийна ефективност на сгради общинска собственост - подмяна на дограми, локална парна инсталация улично осветление – с енергоспестяващи лампи по работен проект
  • Ремонт обществени сгради и гробищни паркове
Проектните предложения се подават в Общински център за услуги и информация на гражданите, намиращ се в административната сграда на Общината. Проектните предложения се подават на хартиен и електронен носител.

© 2020 selo.bg 

 

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете