Меню

НССЗ организира онлайн семинар за отглеждане на артишок, манголд, аспержи, пъщарнак и др. (ПОКАНА)

08.07.2020 г.
1744 1
НССЗ организира онлайн семинар (уебинар) за зеленчукопроизводители в селата. Събитието ще се проведе на 10-и Юли (петък) от 13.30 часа.

Фокус темата ще е  „Особености при отглеждане на нетрадициони зеленчукови култури – специфика при торене и схеми на засаждане”.

Уебинарът  се организира от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) със съдействието на Института по зеленчукови култури (ИЗК) „Марица“ – Пловдив. Лектори на събитието ще бъдат проф. д-р  Хриска Ботева и гл.ас. д-р Цветанка Динчева  от ИЗК „Марица“ – Пловдив, научен отдел „Технологии в зеленчукопроизводството“ с основен предмет на дейност: усъвършенстване на системите за интегрирано и органично производство, осигуряващи устойчиво и конкурентно развитие на зеленчукопроизводството.

Основните теми, които ще бъдат представени на уебинара са:
1. Особености при отглеждане на нетрадиционни за страната зеленчукови култури:
- едногодишни – манголд, пащърнак и кейл;
- многогодишни – аспержи, артишок, ревен и девисил.
2. Специфични изисквания на отделните култури към хранителни вещества – схеми на торене.

Участието в уебинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация!

Регистрацията може да направите като изпратите на e-mail: pkumanova@naas.government.bg следната информация:
име и фамилия, e-mail адрес и качеството, в което се регистрирате (земеделски стопанин, съветник, научен работник, студент, представител на неправителствена организация, друго), както и ако имате въпроси, които желаете предварително да зададете към лектора.

Уебинарът е отворен за всички желаещи да се включат - земеделски стопани, научни работници, консултанти, студенти, неправителствени организации и други заинтересовани лица в областта на земеделието.

Вижте още агро новини

Коментари 1
  • rodexa
    08.07.2020 г. 11:16

За да коментирате, е нужно да влезете