Търсене

Николай Маринов: Няма основание за тревога относно кампанията за директни плащания! (ДОПЪЛНЕНА*)

17.03.2020 г.
9257 1
„Няма основание за безпокойство от страна на земеделските стопани за очертаване на техните площи, за затваряне на заявленията и засяване на площите“. Това каза пред Националното радио Николай Маринов, директор на Главна дирекция „Земеделие и регионална политика“ в Министерството на земеделието, храните и горите.
 
Стига да не се предприемат други, по-драстични мерки – хората да останат по домовете си, ако обстановката остане такава каквато е в момента, не се очертава удължаване на крайния срок на кампанията по директни плащания - 15-и май, без санкции, каза Маринов. Експертът увери, че работещите във всички общински и областни служби са снабдени с предпазни материали и призова земеделските стопани да следят сайтовете на съответната областна дирекция за графици, по които ще се явяват, за да няма струпване на хора на едно място. 

Николай Маринов каза, че има земеделски стопани, чиито площи от миналата година са едни и същи, на едно и също място засяват, а само трябва да променят културите в самото заявление: „Обмисля се експертите от общинските служби да се свързват с тези хора, да се отваря заявлението без подписа на съответния земеделски стопанин, да може да се подготви цялото заявление и земеделският стопанин да дойде само да го прегледа, да установи, че всичко е направено, както трябва, да се подпише и да приключи заявлението“.
  
400 фермери от над 70 000 са подали до този момент заявление за Кампанията по директни плащания. Само 30 от подадените заявления са онлайн.

*По-късно днес стана ясно, че Европейската комисия дава право на държавите да решат дали да удължат срока за кандидатстване в Кампания 2020! 
 

© 2020 Агро Клуб - Selo.bg

 • ДФЗ
  16.03.2020 г.
  10603
  COVID-19: Актуална информация за директни плащания, достъп до ОДЗ и изисквания към фермерите
  ДФ „Земеделие“ продължава да извършва плащанията по схемите и мерките за директни плащания за Кампания 2019, съгласно публикувания индикативен график . Всички обявени графици за прием остават в сила ,...
  Виж повече
 • директни плащания СЕУ
  12.03.2020 г.
  10672
  Стопаните да кандидатстват по директни плащания 2020 онлайн, призовават земеделските служби
  Областните дирекции по земеделие призовават стопаните да кандидатстват по Кампания Директни плащания 2020 по електронен път. В условията на усложнена епидемиологична обстановка във връзка с...
  Виж повече