Търсене

Нидерландия отпуска 50 млн. евро за производителите на картофи

11.05.2020 г.
8352
Нидерландското правителство ще отпусне 50 милиона евро за подпомагане на производителите на картофи. Страната е един от водещите световни производители на картофи за веригите за бързо хранене. Поради карантинните ограничения заради коронавирус епидемията, повечето заведения за обществено хранене са затворени по целия свят. Затова холандските предприемачи, които отглеждат картофи се сблъскаха с невъзможността да продават своята продукция.

За подпомагане на селското стопанство нидерландското правителство ще отпусне 650 милиона евро, от които 50 милиона евро ще отидат за производителите на картофи, чиито договори са пропаднали заради епидемията от коронавирус, пише електронното издание NOS.

Идеята е първите 30% от загубата на търговия да се поемат от самите земеделци, а останалите 70% от загубите да се обезщетят от държавата.

Забраната за работа на заведения за обществено хранене ще продължи най-малко до 1 юни, пише Ройтерс. Поради тези ограничения пазарът на картофи в страната буквално е сринат.

© 2020 Село - Selo.BG
 

 • ферма
  08.05.2020 г.
  8235
  ЕК одобри 40 млн. евро държавна помощ в агросектора на Финландия и 10 млн. за Гърция
  Европейската комисия одобри две финландски схеми с общ бюджет от 40 милиона евро за подпомагане на селскостопанския и риболовния сектор в контекста на епидемията от коронавирус. „Схемите за...
  Виж повече
 • Европейска комисия
  07.05.2020 г.
  8135
  Европейската комисия одобри държавна помощ от 30 000 000 евро за агросектора в Италия
  Европейската комисия одобри италианска схема на стойност 30 милиона евро за подпомагане на малки и средни предприятия (МСП) в селскостопанския и риболовния сектор в контекста на епидемията от коронавирус....
  Виж повече