Меню

Национална стратегия и два нови закона ще подобряват контрола на храните

16.10.2019 г.
120457
Национална стратегия и два нови закона ще подобрят контрола върху храните у нас. Това обяви днес на Годишна национална конференция, посветена на „Достъпа до добра храна“ в София зам.-министърът на земеделието доц. д-р Янко Иванов.

„Министерство на земеделието, храните и горите разработва Проект на Национална стратегия за прилагането на схема за предлагане на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти в детските градини и училищата, както и два законопроекта - Закон за храните и Закона за управление на агрохранителната верига", посочва Иванов, цитиран от пресцентъра на МЗХГ.

По думите на зам.-министър Иванов въпросът за храната и особено темата за здравословното хранене на децата, е изведена като приоритет и предизвикателство с ключова роля за здравето и развитието на младите хора. Според него възпитаването на здравословно хранене и повишаване качеството на храните следва да бъдат в един непрекъснат процес. 

Форумът се провежда под патронажа на Министерство на земеделието, храните и горите. Той е част от кампания, която популяризира интереса от страна на обществото за предимствата и качествата на българските храни, които се консумират.

© 2019 Агро Клуб - Selo.bg