Търсене

НАЗ открива жътвената кампания на 3 юли край Пазарджик

22.06.2020 г.
8568
Националната асоциация на зърнопроизводителите ще открие официално жътвената кампания на 3 юли (петък) в района на Пазарджик. Заедно с откриването на Жътва 2020, ще се състои и традиционното зажънване на ръжта по международния проект „Хляб на мира“, съобщават от Асоциацията. 

Проектът „Хляб на мира" е европейска инициатива, в която се включват дванадесет държави от Централна и Източна Европа. Проектът стартира през 2012 г. като добитата ръж от полето около Помирителната църква в Берлин е изпратена до всяка държава-участничка. Така през 2013 г. се полагат първите ръжени семена на исторически важни места в 12-те държави. НАЗ е официален партньор по Проекта за България от самото му начало. Традиционно всяка година представител на Асоциацията на зърнопроизводителите от различен регион на страната поема отглеждането на ръжта. 

Програмата започва от 10.00 ч. Домакин е Съюзът на производителите на зърнени и маслодайни култури – Пазарджик.

Поканени на събитието са министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева и изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Васил Грудев. 

© 2020 Агро Клуб - Selo.bg

 

 • жътва
  09.06.2020 г.
  9528
  Масовата жътва на пшеница ще започне в началото на юли
  Около 15-ти юни се очаква за започне жътвата на ечемик в южните райони на страната. Масовата жътва на пшеница предстои в началото на месец юли. Това съобщи пред Село Костадин Костадинов , председател на...
  Виж повече
 • жътва на пшеница
  29.05.2020 г.
  8762
  Официални прогнози за реколтата от пшеница в България - от 4,2 млн.тона до 5,8 млн. тона
  За първи път тази година заседанието на Консултативния съвет по зърното се проведе не след края, а преди началото на жътвената кампания. Причината за това е сушата и пропадналите посеви от есенници в някои...
  Виж повече