Меню

Министър Танева предлага във всяко село да има назначен ветеринар

25.10.2019 г.
1962
Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите, предлага за обществено обсъждане идеята във всяко село да има ветеринарен лекар. Причината е основно поради нуждата от адекватна професионална реакция за личните стопанства в селата, както и във връзка с ранно пресичане на опасностите от разпространение на заразни болести по животните.

"Всяко село трябва да има сключен договор с ветеринарен лекар. Тази законодателна промяна се обсъжда с неправителствения сектор и предстои на 4 ноември текстовете да бъдат публикувани на сайта на Министерството на земеделието и храните за обществено обсъждане.", посочи Танева по време на посещението си вчера във Велико Търново.

Според Танева, там където няма достатъчно ветеринарни лекари, ще се правят модели с договори за обслужване на няколко села от един ветеринар. 

"За първи път тази година ние изплатихме обезщетенията за пропаднали площи от градушки и подобни климатични събития в същата година. Общият бюджет надхвърля малко 4 милиона лева за порядъка около 100 хиляди декара"., съобщи още министър Танева.

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете