Търсене

Министерството призова бранша да е по-активен с предложенията за новата ОСП

22.07.2020 г.
8156
До 28 юли 2020 г. се удължава се срокът за изпращане на бележки и предложения от бранша по Проекта на идентифицирани потребности за новата Обща селскостопанска политика (ОСП), съобщават от пресцентъра на Земеделското министерство. Документът е следващата стъпка, която България предприема за изготвянето на Стратегическия план за ОСП 2021-2027г.

От МЗХГ очакват представителите на бранша да бъдат активни и да предоставят предложения по публикувания, на сайта на ведомството, за обществени консултации документ. Те ще са в основата за разработване на мерките, прилагани в сектора, през следващите 7 години.

Проектът на зелени практики е публикуван за обществено обсъждане на сайта на Министерството, раздел ОСП 2021-2027. До 10 август ще се приемат становища от заинтересованите страни - кои от добрите земеделски практики, представени в списъка, могат да намерят място като мерки в Стратегическия план за подпомагане в новия програмен период.


© 2020 Село - Selo.BG

 • зелена сделка ОСП
  16.07.2020 г.
  8519
  Обществено обсъждане на зелените мерки, които ще се финансират в новата ОСП - до 10 август
  Земеделското министерство представи списък с добри зелени практики (виж приложения файл след текста - бел.ред.), въз основа на който ще се разработят новите еко-схеми по директните плащания, както и мерки в...
  Виж повече