Меню

МЗХГ подготвя жестоки проверки по кампанията за субсидии 2020 (ВИДЕО)

04.05.2020 г.
1170
Кампанията по заявяване на директните плащания за 2020 година по информация на земеделския министър върви по график и няма никакви индикации за удължаване на крайния ѝ срока, който е 15 май (без санкции). 

Приключването на кампанията в срок ще ни позволи на администрацията да организира необходимите проверки, като министърът подчерта, че страната ни няма да се възползва от дадените възможности от Европейската комисия за намаляване на теренните проверки. Напротив - проверките ще бъдат завишени, особено по обвързаната подкрепа.
В случай, че Кампанията по заявяване на директните плащания не се удължи, администрацията ще има възможност да започне плащане на субсидиите възможно най-рано през есента. Според ЕК авансовите плащания по директното подпомагане и по развитие на селските райони може да започне от средата на октомври.  

В рамките на кампанията по директните плащания, от миналата седмица започнаха приеми и по две компенсаторни мерки от Програмата за развитие на селските райони - мярка 11 Биологично земеделие, както и мярка 13,3 - "Компенсационни плащания за други райони, засегнати от специфични ограничения" - това са землищата, които отпаднаха при дефинирането на необлагодетелствaните райони по мярка 13.2.

Срокът за кандидатстване по двете мерки е в рамките на Кампанията по директните плащания.

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете