ПОДКРЕПЯМ Selo.BG!
Selo.BG е алтернативна медия за развитие на селата. Подкрепете нашите каузи и дейност!
Месната индустрия в България, която от години работи с вносна суровина, включително нискокачествени продукти внос от Дания, Германия, Испания, Франция, Холандия и други западноевропейски страни, вече увеличи съществено своя внос от 70 на близо 90% месни суровини и изрезки, с които захранва производството в България.
Има ли българско месо в колбасите, е въпрос, който сам по себе си вече не се нуждае от дискусия, защото е ясен. Малкото месно родно производство се реализира на пазара като свежа продукция, а предприятията разчитат главно на внос и заместители.
За да се премахне България от картата на Европа като производител, главно на свинско месо, се работи от години , като резултатите вече са успешни и страната ни вече е нетен вносител на свинско месо.
Предприятията за месо работят главно с болни животни...
Прочетете цялата новина в АгроКлуб - Агро новини, видео и коментари