Търсене

МВР обяви с какви документи се пропускат фермери и техните работници през КПП-тата (ДОПЪЛНЕНА)

24.03.2020 г.
25574
Земеделските стопани, които имат ниви, овощни градини, лозя, оранжерии и други земеделски земи, както и животновъди ще се допускат до обектите си с удостоверения или служебни бележки, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Пловдив.

Те трябва да покажат на КПП-тата попълнена декларация (налична на интернет страницата на МВР), както и един от следните документи: удостоверение за регистрация като земеделски стопанин /зелено картонче/, като ще важи и заверката от 2019 година, в случай, че не е заверено за 2020г. Допускат се служебна бележка, издадена от земеделски производител, удостоверяваща, че преминаващото лице е негов служител или удостоверение за регистрация на животновъден обект /ферма, рибовъден обект или пчелин/.

Ще бъдат допускани и превозни средства, които превозват семена, посадъчен материал, торове, препарати, поливна техника, фуражи и дуги, необходими за извършване на земеделските, животновъдни и рибовъдни дейности.

Земеделските стопани и животновъдите да бъдат допускани и до областните центрове при необходимост от подаване на документи в ОД "Земеделие", ОС "Земеделие", ОД на ДФ "Земеделие" и Областните дирекции по безопасност на храните, или при необходимост от посещаване на агро-аптеки, магазини за резервни части, техника и оборудване, както и други, необходими за осъществяване на земеделската им дейност.

Всички граждани, заети в сектор „Земеделие“ при извършване на дейността си следва да спазват изискванията за социална дистанция от 1,5 – 2 метра.

източник: БТА

© 2020 Агро Клуб - Selo.bg