Меню

Машина за бране на череши решава проблема със сезонните работници (ВИДЕО)

17.06.2019 г.
3731
Уникална по рода си машина за бране на череши решава проблема със сезонните работници в овощарството. Вече за втори път в България, фирма СД Драганови внася от САЩ и сглобява специализиран комбайн за череши, които работи изключително бързо. 

Комбайнът за череши решава два основни проблема в овощарството - набирането на сезонни работници и най- вече - скоростта на прибиране на реколтата от плодове.

Машината е предназначена за бързо и качествена работа в големи овощни градини, основно работещи за нуждите на препрабователната промишленост в агросектора.

Комбайнът за череши е съставен от два управляеми мобилни модула, като се задвижва с хидростатична трансмисия с автоматичен реверс, съобщава специализираният сайт за трактори и земеделска техника - Агросалон.БГ.

Едно дърво с череши се обира за средно между 5 и 7 секунди. Това спестява изключително ценно време и разходи за работници в овощните градини.

При пристигането си машината бе сглобена и окомплектована в рамките на 2 денонощия от специализираният сервизен екип на СД Драганови, след което веднага бе пусната в работен режим в няколко стотин декара градини с череши близо до Пловдив:
 
ВИЖТЕ ВИДЕО: