Търсене

Малките и средните предприятия могат да диктуват новата хранителна политика на ЕС

02.10.2019 г.
3
„От фермата до вилицата“ („Farm to Fork“) e стратегия за устойчива храна, която ще обхване всяка стъпка в хранителната верига от производството до консумацията на храна. Тази политика е описана в концепцията на Урсула фон дер Лейен - бъдещият председател на Европейската комисия (ЕК) и привлича интереса на законодателния орган в лицето на Европарламента, съобщава изданието Euractiv, цитирано от Института за агростратегии и иновации.    Австрийският евродепутат Лукаш Мандл заявява, че Малките и средните предприятия в Европа (МСП) трябва да играят роля в изготвянето на новата стратегия „От фермата до вилицата“.   Стратегията ще бъде координирана от зам.-председателя на ЕК Франс Тимерманс и ще включва още бъдещите еврокомисари по здравеопазване - Стела Кириакидес, по земеделие и развитие на селските райони - Януш...

Прочетете цялата новина в АгроКлуб - Агро новини, видео и коментари
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете