Меню

Лъсна истината защо избиха прасетата в селата. Европейци строят техни ферми у нас

12.09.2019 г.
290724 1
Много бяха версиите защо и кой разпространи Африканската чума по свинете (АЧС) в България, която стана ясно, че е вкарана със заразен фуражи от западна Европа. Една новина обаче разгневи хорат, чиито животни бяха избити по заповед на БАБХ и разбунтува участниците в летните протести край Сливен.

Новината е свързана с това, че в един от най-обезлюдените селски райони на България (дългогодишна и последователна политика за обезлюдяване на селата), в община Ружинци ще се строи нова голяма свинеферма.

Кой ще се облажи от заразата с АЧС в България и Румъния?

Планираната инвестиция за 12 млн.евро е в землището на село Дреновец, а личното присъствие на посланника на Дания потвърди новината, която разгневи дори свиневъдите от големите комплекси, чиито животни бяха избити преди няколко месеца.

Избиха животните на хората в селата - без съд и присъда (разбирайте проби), за да си построят западно европейците - техните ферми у нас в България. Не стига, че през чуждите търговски вериги пробутват боклуците си от Дания - всеизвестните изрезки (дупета) и остатъчни продукти - кости, хрущяли т.н. месни боклуци. Пореден пример: Посланникът на Дания в пущинак в обезлюдено българско село, където датски корпоративен свиневъд ще гледа прасета във ферма за над 12 млн. EUR. Честито на будалите!

Коментари 1

За да коментирате, е нужно да влезете