Търсене

Литва отпуска 30,5 млн. евро безвъзмездна помощ за говедовъдния сектор

10.06.2020 г.
8533
Литва ще подпомогне говедовъдите и млекопроизводителите си с  30,5 милиона евро, след като Европейската комисия одобри прилагането на схема за държавна помощ, насочена към фермерите, засегнати от коронавирус кризата.

Подкрепата ще бъде под формата на директно безвъзмездно финансиране и ще бъде достъпнo за земеделските производители и компаниите, работещи в първично производство на продукти от говеда и мляко. 12 милиона евро ще бъдат на разположение за говедовъдите в месодайно направление и 18,5 милиона евро за производителите на мляко. 

Целта на схемата е да подпомогне литовския селскостопански сектор да се справи с проблемите с ликвидността и платежоспособността, причинени от огнището на коронавирус, като по този начин допринесе за запазването на жизнеспособността, производствената инфраструктура и социалната стабилност в селските райони. 

Очаква се от схемата да се възползва около 28 000 производители на месо от едър рогат добитък и 28 000 производители на мляко, се посочва в съобщение на Комисията. 


© 2020 Село - Selo.BG


 

 • планинско животновъдство
  13.05.2020 г.
  8364
  Безлихвени кредити до 100 000 евро за стопанство в Латвия заради COVID-19
  Латвия е получила одобрение от Европейската комисия да приложи схема в размер на 1,5 милиона евро за подпомагане на компании, работещи в сектора на първичната селскостопанска продукция, засегнати от...
  Виж повече