Търсене

Култиваторът Vaderstad Carrier осигурява перфектното сеитбено легло 

Култиваторът Vaderstad Carrier е машина, която е разработена да извършва различни дейности. От една страна, трябва да успее да смеси растителните остатъците, като например при царевицата, където има значителни количества. От друга страна, машината също трябва да успее да създаде фалшиво сеитбено легло за семената на самосевките, оставени в полето след жътва. Много е важно преди следващата култура, да имате чисто за сеитба поле.

“Carrier е комплексна машина, в която наистина сме направили всичко за осигуряване на перфектно сеитбено легло. Започва с дискове, които са монтирани индивидуално, всеки един със собствен държач към рамата и затова можем да следваме контура на полето. По този начин се осигурява еднаква обработка на всички части от полето е което е много важно”, казва Магнус Самюелсън, Маркетинг и концептуални разработки във Vaderstad.


Carrier е оборудван с конични дискове. А коничният диск винаги ви дава по-добро смесване на почвата и остатъците, разчупва почвата по-добре и така получавате по-фина обработка. Фината почва е ключова, защото трябва да транспортираме вода до семето, за да покълне. 

В задната част на машината имаме агресивен уплътняващ валяк, който е много важен. Той е съществена част от култивацията. Агресивният валяк разчупва буците, начупва и сламата, като същевременно разбива кореновите образувания, които изкарваме с дисковете. Затова е много важно да сте максимално агресивни. Всичко трябва да е уплътнено, защото никога не знаем точно къде се намират семената на самосевките и всяка част от почвата трябва да бъде обработена. Така, че всички семена да имат контакт с почва и вода, за да покълнат.

 © 2020 Село - Selo.BG