Меню

Костадин Костадинов, НАЗ: Тол таксите са допълнителен данък за зърнопроизводителите

Председателя на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Костадин Костадинов определи тол таксите като допълнителен данък за зърнопроизводители, защото по думите му цената на 100 километров курс за тях е приблизителна на тази, която би платил международен шофьор, който преминава страната ни от граница до граница.

По думите му тол таксите ще се отразят на производителите и в последствие на потребителите, а реалното поскъпване на стоките ще е много по-различно от изчисленията на Световната банка.

Пред радио Фокус Костадин Костадинов коментира: „Не знам от къде световната банка сметнаха тези 1-2-3 стотинки. Това е един процес, който започва от самото производство и стига до потребителя. Тези стотинки при всяка продажба или действие по веригата и при всяка локация, се умножава. За зърнопроизводството всичко се умножава по две, защото камионът идва празен, пълни и всичко това е за наша сметка – 68 лв. на 100 километра. Като ги разделите на 25 тона се получава над 2 лева.

В петък предстои среща в МРРБ, която да върне диалога и работата на работната група с ведомството, защото тол таксите не бяха добре обсъдени, съобщи още председателят на НАЗ.

© 2020 Агро Клуб - Selo.bg
 

  Костадин Костадинов НАЗ
  28.11.2019 г.
  22792
  Костадин Костадинов, НАЗ: Успяхме да изградим устойчив сектор Зърнопроизводство
  “10-ти сме по износ на зърно в света, като за миналата година изнесената продукция е на стойност над 1 млрд. долара - това е 25% от целия износ на страната. Това заяви Костадин Костадинов, председател на УС...
  Виж повече
  закон за горивата
  20.11.2019 г.
  46990
  Емил Караниколов: Освобождаваме земеделците от Закона за горивата
  Освобождаваме земеделците от прилагането на Закона за горивата, като това освобождаване е само и единствено за земеделци, които няма да извършват търговия с горива, а всички, които освен, че искат да са...
  Виж повече