Меню

Коронавиурсът започна да учи фермерите да подават електронни заявления в ДФЗ

02.04.2020 г.
2246
Много неща започна да променя коронавируса, този особен учител, като едно от тях е, че започна да учи земеделските производители и фермери да подават заявления и дикументи в ДФЗ по електронен път.

В последната седмица на март броят на общо подадените заявления по директните плащания е нарастнал 4 пъти, което означава, че ако кампанията продължи със същите темпове, има шанс до 15 май земеделците да се вместят в сроковете.

Сериозно е увеличено и електронното подаване и очертаване на площите, като за периода от 24 март до 1 април онлайн са подадени 853 заявления, при 429 само седмица по-рано. Данните бяха представени от фонд „Земеделие” специално за читателите на Синор.бг, отчитайки динамиката в тазгодишната Кампания 2020.

До обяд на първи април приключените заявления в ИСАК са 4 130, което е своеобразен рекорд, защото за периода от 24 март до 1 април заявленията в ИСАК за нараснали близо 4 пъти – от 1108 на 4130. Извън са тях се водят електронно подадените. Така че до вчера общо приключените заявления са близо 5 хиляди.

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете