Търсене

Кои са най-големите месопроизводители в България?

27.05.2019 г.
53
Преработеното месо в България като продукция се оценява в диапазона 746 -755 млн. лв. ($458 млн.), с плавен ръст всяка година в обем между 7 и 10% от 2014-а насам. Над 70% от продукцията са салами, следвани от осолени, сушени и опушени меса, както и приготвени храни с месо. Макар да се увеличи броя на фермите отглеждати животни за место, експортът се равнява на само 4% от оборота на сектора и включва главно премиум продукти за чужди пазари. В същото време България продължава да осъществява сериозен внос на месо и месни изрезки от страни като Холандия и Дания, главно свинско. Общо 198 са месопреработвателните компании у нас, от които 17 достигат годишен оборот над 10 млн. лв., което прави конкуренцията помежду им жестока. Петте най-големи компании в сектора държат 38% от пазара.   Компания...

Прочетете цялата новина в АгроКлуб - Агро новини, видео и коментари
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете