Търсене

Кои са водещите играчи в пазара на преработката на мляко и месо?

23.05.2019 г.
80
Основните сектори в хранително-преработвателната промишленост в България обхващат млекопроизводството и млечните продукти, шоколадът и сладкарските изделия, хлебните и тестените изделия, месото, олиото, птичето месо и яйцата, безалкохолните напитки, брашното, бирата, спиртните напитки и производството на вино. Млекопреработването като част от аграрната индустрия в България е лидер по стойност на продажбите при годишни продажби за за около 823 млн. лв. , като за последната статистическа година се отчита ръст от 17% . Най-големите 25 компании държат 67% от пазарния дял.   Компания Годишен оборот в млн . лева OMK AD 80.9 Tirbul EAD...

Прочетете цялата новина в АгроКлуб - Агро новини, видео и коментари
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете