Меню

Кметове на села и доброволци се включиха в потушаването на пожара край село Еленово

29.08.2019 г.
3055
Големият пожар край селата Еленово и Сокол в община Нова Загора е ограничен, като пожарникарите са работили и през цялата нощ за да спрат разрастването му.

В гасенето участваха 8 пожарни автомобила и  27 служители на РДПБЗН – Сливен и РДПБЗН - Стара Загора, 1 пожарни автомобила и 3 леки автомобила с 14 служители от ДГС-Нова Загора и доброволци от близките населени места. Участва и тежка верижна техника - 2 бр. булдозер „КОМАЦУ“ от ТЕЦ „Марица- изток 2“, водоноска с 10 куб.м. вода от фирма „Сорико“.

Площта на пожара е неуточнена (около 700 дка горска площ), между селата Еленово, Сокол и Радево. Със съдействието на кметовете на населените места е изведена земеделска техника, с която се разорава около тях. В гасенето се включи хеликоптер на ВВС-МО. 

Пожар горя и в землището на село Скала, община Сунгурларе. Пожарът е ликвидиран на обща площ между 3000 и 5000 дка, като огънят е обхванал около 10 бр. изоставени постройки и къщи в източната част на селото, суха трева и храсти. Част от територията е на горски фонд, като пожарът е низов и е обхванал само сухи треви и храсти.

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете