Меню

Каменният кромлех в село Раювци е наситен с послания на Словото (ВИДЕО)

В този епизод на Село.БГ, акцент е каменният кромлех в красивото село Раювци, общ.Елена, който е с послания на Словото - от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), Слава Севрюкова, Преподобна Стойна, Дядо Влайчо, Вера Кочовска, Ванга, Стоян Михайловски и др.

Монументът е изграден от Фондация „Звезди под звездите“, която има за цел запазване обичаите и традициите на българския народ, възпитаване и утвърждаване на българското национално самосъзнание, както и събиране, съхраняване, разпространяване на знания за българската традиционна култура, история, етнография и фолклор; подпомагане опазването, поддържането и популяризирането на българското културно и историческо наследство.

Село Раювци се намира в планински район, почти на брега на язовир „Йовковци“, в зона достъпна за риболов. В селото се намира паметник на Вълчан Войвода, както и параклис Света Петка.

Счита се, че Вълчан войвода се мести да живее в селото, а целият си живот е посветил за благото на България и българският народ. Всяка година на 27-и Август в село Раювци се чества паметта на Вълчан Войвода и се организират тържества.