Търсене

Как се прави семейна ферма за отглеждане на шафран в Родопите? (РЕПОРТАЖ)

25.02.2020 г.
490
През последните години все повече българи обръщат поглед към отглеждането на шафранов минзухар ( шафран ). Сред тях са Стоян и Виолета Дуркови , които имат стопанство за шафран в Родопите четвърта година. Вече имат три произведени реколти, а пред АгроКлуб Стоян разказа за предизвикателството да отглеждаш шафран .  Идеята е на съпругата и семейството купува първите шафранови луковици през 2017 година. Първоначално започват на малка площ - около 300 кв.м. в Девин. При първата реколта получават достатъчно количество, което да изследват във френска лаборатория и се оказва, че в Родопите стопаните са отгледали висококачествен шафран с много добри показатели. На следващата година увеличават значително площта и в момента отглеждат шафран на 4 декара . В преход са към биологично производство под контрола на биосертифицираща...

Прочетете цялата новина в АгроКлуб - Агро новини, видео и коментари

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете