Меню

Инициативни млади хора организират фестивал с богата програма за възраждане на селата в Северозапада

16.09.2022 г.
2712
От 22-и до 25-и Септември в село Ослен Криводол, общ.Мездра ще се проведе "Ослен Фест". Събитието се организира от от кметството на селото, школа "Чисто сърце", фондация Заедност Сега, сдружение "Фабрика за идеи" и женска ритуална школа - Sacred Earth Woman.

Идеята на фестивала е да се организират инициативи за възстановяване и почистване на местните извори и реки, както и да се отдаде почит към Духа на Водата. Също така - да се осъществи обмен между поколенията, които живеят в селските региони на Врачанския Балкан - регион, който привилича все повече млади хора и ентусиасти да потърсят рестарт на своя живот по един отговорен и осъзнант начин.

По време на събитието е предвидена изключително богата програма с лекции, музикални участия, местни турове сред исторически заблежителности, а също и музикални вечери край огъня, и редица здравословни и арт практики.

В първия ден на Ослен Фест 2022, участие с лекция и пешеходна разходка до тракийското светилище "Пещта" ще вземе проф.Дамян Попхристов.  След това ще бъдат представени акценти по линия на Менторската програма на Асоциация на българските села (АБС). Силен интерес в програмата има и към лекцията за биодинамично земеделие, която ще се проведе при отворени врати в биоферма "Версол" във втория ден от събитието. 

Ослен Фест 2022 съвпада не случайно и с настъпването на есенното равноденствие, по повод на което в програмата на фестивала са предвидени ритуал и пеене за посрещане на равноденствието, както и няколко енергийно - сетивни кръга за споделяне и практики, вкл. ателие за сетивно пътуване с Диана Антониева; Женски кръг с роза дамасцена с Божана.

Пълната програма на Ослен Фест 2022, вижте по-долу: 


Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете