Меню

Изложение на Френските породи в България ще се проведе в Сливен

07.06.2019 г.
6652
Първо Национално изложение на „Френските породи в България“ ще се проведе на 8-ми юни в гр. Сливен, на територията на „СЛИВЕН - ЕКСПО“.

В изложението ще вземат участие асоциации и изявени ферми, развъждащи френски породи животни. Представени ще бъдат породите овце – Ил дьо Франс, Мутон Шароле, Лакон и Вандеен, кози – Кафява алпийска, говеда – Лимузин, Шароле, Монбелиард, Гаскон и Обрак и коне от порода Френски Рисак.

По време на изложението ще се проведе и 10-то Национално изложение с конкурс за породата овце - Ил дьо Франс.В рамките на събитието експерти на фуражния завод HL-TopMix - лидер в производството на качествени фуражи и хранителни добавки за животни, ще вземат участие на изложението и ще бъдат на разположение на фермерите, предоставяйки консултации и съвети от своята практика. Експертите от HL-TopMix ще дават консултации в областта на храненето и отглеждането на животните, както и ще представят пред животновъдите актуалните за летния сезон продукти, борещи се с топлинния стрес и насекомите във фермите.