Търсене

Изборът на инокулант играе важна роля за качеството на тревния сенаж

02.04.2020 г.
8528
В кампанията, когато прибираме сеното и подготвяме тревния сенаж е добре да помислим за неговото качество и как ще храним животните през следващия зимен сезон. За производството на качествен сенаж е добре да заложим на използването на качествени инокуланти. Високата концентрация на бактерии осигурява консервиране на сенажната маса, с което се гарантира запазването на хранителните вещества и води до подобряване качествата на сенажа, съответно консумацията му. Бактериите осигуряват по-голяма аеробна стабилност и по-малко загуба на сухо вещество.

Тук идва значимостта на правилно подбрания инокулант, който регулира този процес и спомага за правилно и ефективно сенажиране. Инокулантът трябва се избира според вида на изходната суровина за производство на сенаж, защото ферментационният процес не е еднакъв за всички.

ProFerm HC е специално разработена формула за производители на сенажи от трева (от 25 до 40% сухо вещество), люцерна, детелина. Той е биологичен консервант, съдържащ специално подбрани мощни хомоферментативни млечнокисели бактерии:

Lactobacillus plantarum DSM 11672 (9,4 x 10⑽ KBE/g) и Pediococcus acidilactici DSM 11673 (9,4 x 10⑽ KBE/g)
Те преобразуват растителната захар изключително в млечна киселина, като подобряват млечнокиселата ферментация и подобряват качеството на сенажа, включително и при балиран сенаж.

Само 0,8 гр. ProFerm HC са нужни за производството на 1 тон тревен сенаж, или една опаковка от 200 гр. са достатъчни за 250 тона.

Влагането на ProFerm HC води до: 

•    Поддържа естествената млечно-кисела ферментация;
•    Подпомага консервирането, като осигурява високо качество на сенажа;
•    Обработеният тревен сенаж притежава по-високи хранителни и енергийни стойности;
•    Увеличава се фуражният прием;
•    Запазва енергията в силажа, което води до по-висок млеконадой и прираст;
•    Обработеният тревен сенаж е с по-добри вкусови качества и съответно се приема по-добре от животните.

Възползвайте се от програмата за закупуване на силажни добавки с марка Agravis®. С покупката на 5 броя ProFerm HC получавате безплатна проба на приготвения тревен сенаж в сертифицирана лаборатория в Германия, чрез която да бъдат прецизно изследвани неговите компоненти и качества.

На база на получените хранителни стойности специалистите на HL-TopMix ще изготвят препоръчителна схема за балансирано и оптимално храненето на вашите животни.

Повече за качествените силажни добавки на Agravis®, тяхното прилагане и пакетната програма за закупуване на инокуланти от HL-TopMix, може да получите като направите запитване на: sales@hl-topmix.com, на фирмената интернет страница: www.hl-topmix.com или във Facebook.

© 2020 Агро Клуб - Selo.bg

 • силаж
  01.04.2020 г.
  8419
  Промоционална програма за силажни добавки стартира HL-TopMix
  HL-TopMix за поредна година стартира промоционална програма за силажни добавки. Програмата предоставя възможност на всеки, закупил 5 броя инокуланти с марка Agravis да получи допълнителни услуги като:...
  Виж повече