Меню

Зърнопроизводители искат да почистват крайпътни пространства като екологично насочени площи

03.10.2019 г.
75156
Пътищата от републиканската пътна мрежа, които граничат със земеделски блокове, да се почистват от треви и храсти от земеделските производители, а те да получават субсидиране за това. Предложението е на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), съобщи в интервю за Село председателят ѝ Костадин Костадинов. 

“Ние като производителите искаме пътищата, граничещи със земеделските блокове да ни се отдават, да ги поддържаме и почистваме. За целта трябва да се намери законен начин за отдаване, получаване на правно основание и изчертаване и всичко това да е проверуемо от Фонд Земеделие". Председателят на НАЗ посочи, че са проведени разговори с ресорните министри - на земеделието и на регионалното развитие и благоустройството, но към момента инициативата среща отпор. 

Идеята на НАЗ е поддръжката и почистването на пътища да се смята като екологично насочена площ, за която да се получава субсидиране. “В същото време ще има и естетическа функция за околопътното пространство, както и функция за безопасност на движението”, посочи Костадинов.

София Белчева, © 2019 Село - Selo.bg   

  НАЗ
  30.09.2019 г.
  64563
  К. Костадинов, НАЗ: Изпращаме динамична и тежка стопанска година! (ИНТЕРВЮ)
  Динамична и тежка стопанска година изпращат зърнопроизводителите, заяви в интервю за Село Костадин Костадинов , председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите ( НАЗ ). Подробности за...
  Виж повече
  Костадин Костадинов (НАЗ)
  26.07.2019 г.
  2611
  Костадин Костадинов (НАЗ): В ОСП трябва да заложим българския, а не европейския интерес
  Г-н Костадинов, какви са впечатления Ви от днешната дискусия за новата Обща селскостопанска политика (ОСП)? Адмирации към Министерството на земеделието, че в момента организира такава дискусия. Това е...
  Виж повече