Търсене

Земеделците с огромна отговорност в условията на Извънредно положение

15.03.2020 г.
11342
Българските зърнопроизводители, овощари, зеленчукопроизводители и пчелари носят изключително голяма отговорност в условията на Извънредно положение и пандемия, когато прехраната на населението е от важно значение.

Трябва да се знае, че държавата трябва да подкрепи допълнително както секторите свързани с производство на храни, така и куриерските фирми, които единствени доставят храна по домовете по време на карантина.

За разлика от туризма, хотелиерството и ресторантьорството, които ще бъдат най-тежко ударени от кризата с разпространението на коронавирус, то земеделското производство е сравнително изолирано и всички заети в сектора - трактористи, агрономи, мениджъри на агробизнес фирми, следва да проявят своят ангажимент по производството с идеята - не за печалби и лична изгода, а за национална отговорност.

Извънредната ситуация с коронавируса COVID 19, дава за пореден път сериозен повод за преосмисляне на водените политики в аграрния сектор и осигуряването на продоволствена сигурност и независимост от чуждите търговци и търговски вериги.

Време е за ПРОМЯНА. Осъзнаване!

Време е хората да разберат кое е същественото. Нужна е промяна: Хората да видят същественото в своя живот. Те са потънали във второстепенни и третостепенни неща. Този вирус атакува безумието на хората и злото в тях. Чрез този вихър, Бог иска да промени света и хората. Не само пробуждане, не само молитви, не само правила. Хигиената е смешна, ако ти не избереш Пътя на развитието и Пътя на вътрешното очистване, най-вече на съзнанието. Трябва да се човешката упоритост. Значи, много са упорити тези хора в удоволствията, в злото и т.н. Този вирус е нищо, в сравнение с невежеството. Само преди година българите показаха, че не могат да се откажат от нещо елементарно - свинското, когато АЧС - бе явен знак. Сега е в ход следващият изпит. Ако той не бъде взет правилно, следващият вирус, който чака - той ще погребе милиони!